
تولید شکر در کارخانجات طی مراحل زیر انجام می گیرد :
1- مرحله تخلیه و شستشوی چغندر :
پس از برداشت چغندر در اواخر شهریور ماه توسط کشاورزان ، کارخانجات تولیدی شکر آن را خریداری کرده و از هر نمونه ای که به کارخانه وارد می شود نمونه گیری انجام میدن تا میزان خلوص قند و سایز اجزای آن را بدست بیارن و در صورت مطلوب بودن کیفیت ، چغندرها وارد مرحله ی شست و شو می شوند .

2- مرحله ی استخراج شربت قند
در این مرحله چغندرها را خرد می کنن و بصورت خلال درمیارن و سپس در دستگاه شربت گیری با آب گرم مخلوط میکنن تا قند موجود در چغندرها وارد آب بشه و شربت خام تولید بشه .
3- مرحله تصفیه شربت قند خام
در این بخش مواد غیر قندی از شربت خام جدا می شن و اینکار با کمک آهک و گاز کربنیک که مواد طبیعی و غیر سمی هستند صورت می گیره که نتیجه این کار شربتی است که در آن 16% قند وجود دارد و به آن شربت رقیق می گویند .

4- مرحله غلیظ کردن شربت
شربت رقیق قند در چند مرحله تبخیر شده و غلیظ می شود و میزان قند موجود در آن به حدود 60% می رسد و به آن شربت غلیظ می گویند.
5- مرحله کریستالی کردن شربت غلیظ
شربت غلیظ در دستگاههای پخت آنقدر می جوشد تا کریستال شکر شکل گیرد این کریستالها توسط شربت پوشیده شده بنابراین توسط دستگاه سانتریفوژ این لایه شربت از کریستالها جدا شده و کریستالهای شکر شسته می شوند و در این مرحله شکر با درجه خلوص بالا تولید می شود. هنگام تولید شکر در این بخش شربت شسته شده که به آن پس آب می گویند بدلیل اینکه دارای مقادیر قابل توجهی شکر است طی چند مرحله مجددا کریستال گیری شده در نهایت پس آبی که دیگر نمی توان از آن کریستال گرفت به عنوان ملاس از کارخانه خارج می شود در برخی از کارخانجات این ملاس به واحد قندگیری از ملاس رفته و باکمک پودر آهک قند ملاس بازیافت می شود .

کلیه محصولات جانبی کارخانجات قند مانند تفاله تر ، تفاله خشک ملاس دار ، گل صافی دارای ارزش زیادی بوده و در دامپروری و کشاورزی به مصرف می رسند . علاوه براینها صنایع مختلفی مانند الکل سازی و غیره نیز از محصولات جانبی کارخانه قند به عنوان ماده اولیه استفاده می نمایند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.